Hola fred, adéu refredats

Divendres, octubre 2, 2020

Compartir:

Els canvis d’estació posen encara més a prova les nostres defenses, i en conseqüència, la nostra salud. Sobretot amb el fred, tendim a agafar refredats, a trobar-nos amb menys energia, a no acabar de descansar… Si ens afecta a nosaltres, imagina’t a la nostra personeta preferida que és molt més sensible i no es pot protegir per ella mateixa. Les condicions ambientals, sobretot quan dorm, són factors determinants directes amb un gran impacte en la seva salud. Com que curar és més difícil que prevenir, cal que ens preparem i ens avancem.

 

la millor proteccio comença per l'ambient ideal

 

 

La temperatura ideal

com fer-la optima

És el principal factor que influencia el benestar del nostre petit. Tant si passa fred com calor, no descansarà i patirà símptomes tan poc desitjables com deshidratació, problemes a la pell, refredats… Com ho podem fer per protegir-lo al màxim? Amb dues senzilles accions:

 • Regular la seva temperatura corporal. És cert, no té un termòstat, per tant la millor manera de fer-ho és utilitzar la roba ideal, tant la que porti el bebé (el pijama per dormir) com la que el cobreixi (manteta, llençol o sac). La combinació dels dos, amb una temperatura càlida i alhora transpirable n’és la clau. 
  • Pijama: és ideal per mantenir el nadó ben tapat tota la nit i així evitar els refredats. A l’estar en contacte directe amb la seva pell, la suavitat del tacte del seu interior és indispensable per protegir la pell delicada.
  • Sac: gràcies a la seva forma, garanteix que el bebè o infant estigui tapat durant tota la nit. A més, el seu teixit s’adapta a les temperatures de cada estació, sense risc que tingui ni massa calor, ni massa fred.
  • Pijama/sac: és la combinació perfecta Et recomanem els de la marca Bemini Belgium: gràcies a la seva forma de sac, impedeix tan que es destapi com que el bebè es pugui fer la volta, aconseguint que es mantingui tota la nit en la posició correcta i abrigat. A més, té un pràctic sistema de cremalleres que permet convertir el sac en dos cametes, perquè quan el nadó comenci a caminar no es senti incòmode. Més informació aquí.

 • Regular la temperatura de l’habitació. En aquest cas, tenim un termòstat que ens ajuda, ja sigui radiador o bomba de calor a l’hivern o aire condicionat a l’estiu. Sobretot és ideal si es pot regular a l’habitació del bebè independentment. Recorda que és molt important apartar el petit de les fonts de calor o fred directes, mantenint-lo a una distància prudencial. Així doncs, hem de tenir en compte:
  • Temperatura durant el dia. És quan el bebè està més actiu, moltes vegades desabrigat i fora del bressol, recomanem mantenir l’estança entre 21 i 24 graus,
  • Temperatura durant la nit. Baixa l’activitat del bebè i això ens permet abrigar-lo més fàcilment, sobretot amb el pijama i el sac de dormir, recomanem una temperatura d’entre 18 i 20 graus.
  • Humitat. El sistema respiratori dels bebès i dels nens petits és molt sensible, també els ulls i la seva pell. Tan important com la temperatura és la l’humitat de l’ambient. La calefacció, ja sigui de gas o elèctrica, i els aires condicionats, ressequen l’ambient i faciliten tan els refredats com els problemes respiratoris (mal de coll, mocs, sequedat, dificultat per respirar, malestar, plors…). El grau d’humitat hauria d’estar entre el 60 i el 40% i per mantenir-la òptima et recomanem els humidificadors:

 

l’Humidrop (compacte i senzill, més informació aquí)

 

Himotouch pure (autonomia de 50 hores, més informació aquí).

Protegim el teu bebé des del primer moment:

Cada bebè, cada nen petit, és diferent, és un món. És per això, que a més d’aquest article explicant-te què has de tenir en consideració en general, et volem ajudar a que escullis la millor opció per a ell, i per a tu. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’aconsellem personalment! Ens pots escriure directament aquí.