A punt per al naixement: la canastreta

Dijous, novembre 19, 2020

Compartir:

canastreta

Falten poques setmanes perquè tinguis el teu bebè a les mans, per veure’l per primer cop, per enamorar-te per sempre. La il·lusió, però, es barreja amb el neguit: vols tenir-ho tot a punt per donar-li la benvinguda, encara que sempre queda el dubte de “tinc tot el que és necessari?” “Segur que no em deixo res?” Els vostres primers dies junts són per conèixer-vos i gaudir l’un de l’altre, no per estar patint sobre què us falta. Per això és important que tinguis preparada amb temps, cura i amor la canastreta (o panereta), la bossa on tindràs tot el necessari per a la seva arribada, tant per a tu, com per a ell.

 

deixem a punt el mon per al teu petit

 

 

Quan preparar-la?

És recomanable tenir-la a punt a partir dels 7 mesos de gestació, d’aquesta manera, evites fer-la a correcuita i oblidar-te d’imprescindibles, sobretot en el cas que s’avanci el moment del part. Posar a la bossa la primera robeta, els bolquers, els pitets… és un moment màgic i et mereixes viure’l amb total tranquil·litat i seguretat, per gaudir-lo.

 

Què ha de contenir?

Cada hospital i cada centre sanitari facilita la seva llista amb els productes que ha d’incloure la canastreta. És molt important tenir-la en compte. En tot cas, et donem un llistat orientatiu dels imprescindibles.

Pel nadó

Els bebès són molt delicats, molt més en néixer, i dependran moltíssim de tu i dels productes que utilitzis. És vital tenir-ho en compte, no només les peces necessàries, sinó també la qualitat i les qualitats d’aquestes:

LA MUDA

Et recomanem que la roba sigui de cotó, de fibres de qualitat per evitar reaccions al·lèrgiques a la pell del petitó i, alhora, que siguin fàcils de posar. Escull preferiblement teixits amorosos, de cotó orgànic, certificats OEKO-TEX, fabricats de manera sostenible i amb consciència mediambiental i social. Marques com Snug, Bimbdreams, Play Up, Babyshower o Minicoton, garanteixen el confort més gran pel bebè i una gran practicitat per a tu.

 • La primera muda: es tracta de la primera robeta que portarà el teu fill. Ja has imaginat com serà, veritat? Aquesta ha d’anar separada dins d’una bossa per identificar-la amb facilitat.
 • Mudes completes: tota la roba que li posaràs durant tota l’estada a l’hospital. Pensa que els primers dies és normal que es taqui molt, per tant, és necessari portar unes 5-6 mudes completes. Així doncs, consta de:
  • Samarreta o jersei
  • “Ranita” o pantaló
  • Body de cotó
  • Pijama
  • “Pelele”
  • Barret
  • Mitjons o peücs

Mira la nostra secció de Moda i inspira’t: compara dissenys variats, actuals i d’estil nòrdic, clica aquí.

ELS COMPLEMENTS

 • “Arrullos” o mantetes: pots mantenir el teu fill calentó i protegir-lo de la temperatura exterior. És primordial. Depèn de l’estació de l’any del naixement, la manteta pot ser de diferent gruix, tingues-ho en compte.
 • Pitets: tant si decideixes donar el pit o el biberó, és normal que el bebè expulsi una petita quantitat de llet i us acabeu embrutint. No passa res, és tan fàcil com fer servir el pitet i així protegeixes la teva roba i la seva pell.

Exigeix sobretot textures lleugeres, de tacte suau, còmodes i segures pel petit. Escull els millors complements pel teu bebè aquí. 

PUERICULTURA

 • Xumets i Productes d’higiene: raspall de cabells, sabó neutre, tovalloletes i altres productes de neteja i higiene. La seva cura i el seu benestar passen per davant de tot. Descobreix els millors productes de puericultura aquí.
 • Bolquers: amb un paquet n’hauries de fer prou, sobretot que siguin de talla de nounat perquè ajustin bé. Escull materials delicats i respectuosos amb la seva pell, amb el màxim d’absorció.

 

Per la mare

És molt important que et sentis còmode i cuidada aquests dies d’estada a l’hospital. El fet de no estar a casa ja és per si un estrès, imagina’t si li afegim tot el procés del part. Són moments molt intensos per tu i tot allò que et pugui fer sentir com a casa t’aportarà benestar i tranquil·litat. Estaràs fent dues coses alhora: coneixent la teva personeta preferida i recuperant-te.

Perquè no t’oblidis de res, sobretot recorda en agafar:

 • Camisa de dormir o pijama obert
 • Calcetes de reixa
 • Sabatilles
 • Bata
 • Sostenidors de lactància
 • Productes d’higiene
 • Roba ampla per sortir de l’hospital

Imagina’t que t’has hagut de quedar a casa, diguem per exemple perquè estàs refredada, ja que tot això és el que necessitaràs. No representa un gran canvi, cert, però pensa sobretot en què siguin específics per al moment que viuràs. 

 

Documentació

Sembla evident, veritat? Doncs hi ha molts casos que amb les presses de sortir corrents de casa s’obliden de portar la documentació del seguiment de l’embaràs, el DNI de la mare, el del pare, el llibre de família, la targeta sanitària de la Seguretat Social i altres documents que requereixi l’hospital. Deixa-la preparada i a mà i evita’t complicacions.

 

 

Ja tens els imprescindibles i ja estàs gairebé a punt per al qual serà segurament el moment més especial de la teva vida. Així que només ens queda donar-te una última recomanació: primer fes-te la llista en paper de tot allò que has de portar, segon deixa’t la bosseta preparada a temps, tercer gaudeix al màxim i deixat cuidar amb molts de “mimus”.

 

BENVINGUT AL MON PETIT,

FELICITATS ALS DOS

 

A Mimus et volem ajudar a escollir la millor opció fins al més mínim detall tant per a tu com per al teu bebè. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’aconsellem personalment! Ens pots escriure directament aquí.