Enviaments i devolucions

Una vegada s’hagi efectuat la compra a través de la botiga online, el client podrà seleccionar vàries opcions d’enviament:

Recollida gratuïta a Mimus:

Podràs recollir sense costos d’enviament, la teva compra directament a la nostra botiga:

Adreça:

Mimus Family

Carrer de Joan Maragall, 47

17002 Girona

Horari:

De dimarts a dissabte de 10.00 h a 13.30 h i de 16.30 h a 20 h.

Diumenges i dilluns tancat.

Temps per la recollida:

Si es tracta d’un producte en stock pots recollir-lo a l’instant, si és un producte en reserva, l’equip de Mimus es posarà en contacte amb tu per acordar a partir de quin dia podràs recollir-ho.

Rebre PDF del val regal o experiències

En el cas de comprar un val regal o experiència tens la possibilitat de rebre un missatge al teu correu electrònic i un PDF adjunt amb el val regal o experiència que hagis comprat per tal que ho puguis imprimir directament des de casa.

Enviar a casa

L’entrega del producte s’efectuarà a l’adreça d’enviament facilitada pel client en el moment de la compra. Les condicions de l’enviament poden variar en funció de l’article seleccionat, el pes i la destinació:

 

Enviament a tota la península:

Cost de l’enviament:

6€ (Gratuït a partir de 59€)

Temps d’enviament:

D’1 a 3 dies laborables en productes en stock. Els caps de setmana i els dies festius queden exclosos dels terminis d’entrega. Per productes en reserva, l’equip de Mimus es posarà en contacte amb tu per acordar el temps d’entrega.

Enviament a Balears:

Cost de l’enviament:

15€

Temps d’enviament:

De 3 a 5 dies laborables. Els caps de setmana i els dies festius queden exclosos dels terminis d’entrega. Per productes en reserva, l’equip de Mimus es posarà en contacte amb tu per acordar el temps d’entrega.

Altres destinacions:

Per altres destinacions (Andorra, Europa, Canàries…)  posar-se en contacte info@mimusfamily.com

enviaments i devolucions

dubtes

QUÈ SON ELS PRODUCTES EN RESERVA?

Són aquells articles que no tenim en stock a la nostra botiga, però que en podem fer una comanda directa als nostres proveïdors. En aquest cas, el temps per rebre aquest producte no depèn de nosaltres i pot variar en funció del proveïdor. Si has comprat un producte en reserva i vols saber-ne el termini, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través de l’email: info@mimusfamily.com o enviant un WhatsApp al 665 59 80 42.

QUIN TEMPS TINC PER REALITZAR UN CANVI O UNA DEVOLUCIÓ?

Des de la recepció de la comanda disposes de 30 dies naturals per sol·licitar la devolució de l’article que desitgis en format Xec Regal. Disposaràs de més informació en l’apartat Devolucions.

INCIDÈNCIES EN L’ENTREGA

Has de tenir en compte que una vegada enviada la comanda no és possible canviar l’adreça d’entrega. Et demanem sobretot, que revisis i comprovis que les dades que ens facilites per l’entrega siguin correctes.

No trobes la resposta a la teva consulta?

Contacta'ns

Xateja amb nosaltres

A través del nostre número de WhatsApp 665 59 80 42, et posaràs en contacte amb l’equip de Mimus, que t’oferirà una atenció personalitzada. El nostre horari d’atenció és de dimarts a dissabte de 10.00 h a 13.30 h i de 16.30 h a 20 h.

Truca'ns

L’equip de Mimus està a punt per ajudar-te a resoldre els teus dubtes, pots trucar directament al telèfon de la botiga: 972 68 61 47. El nostre horari d’atenció és de dimarts a dissabte de 10.00 h a 13.30 h i de 16.30 h a 20 h.

Envia'ns un email

Envia’ns un correu a info@mimusfamily.com i et contestarem amb la major brevetat possible.